Suroviny (4 porcie): 600 g morčacích pŕs, 3 vajcia, 80 g hladkej múky, 200 g strúhanky, 2 lyžice sladkej mletej papriky, 1 lyžička bieleho mletého korenia, 2 lyžice vegety, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička pikantnej mletej papriky, 200 g Nivy, 250 ml pochúťkovej smotany, 1 citrón alebo limetka, olej na vyprážanie

Postup: Morčacie prsia nakrájame na široké rezance (prsty). Strúhanku zmiešame s paprikou, mletým bielym korením, vegetou, tymiánom a pikantnou paprikou. Prsty obalíme v múke, vajci a pikantnej strúhanke. Vypražíme v horúcom oleji dozlata.

Omáčka (dip) - je to hustá studená omáčka, do ktorej sa namáčajú kúsky surových zeleninových hranolčekov, vyprážané kúsky zeleniny alebo mäsa, čipsy, tyčinky a podobne. Nivu najemno nastrúhame a vymiešame s pochúťkovou smotanou na jemný krém. Prsty podávame s nivovým dipom a kúskom citróna alebo limetky. Dip urobíme ľahším, ak použijeme namiesto, smotany biely jogurt.

Namiesto morčacích pŕs môžeme použiť aj kuracie prsia. Do strúhanky môžeme použiť koreniny podľa vlastnej chuti (mletá rasca, oregano atď.)