Suroviny (na 4 porcie): 40 g červenej šošovice, soľ, 3 citróny, 2 stonky medovky, 9 malých morčacích rezňov, korenie, 3 polievkové lyžice masla, 125 ml zeleninového vývaru, 3 polievkové lyžice maizeny, štipka cukru, 500 g brokolice, 1 polievková lyžica nastrúhaných mandlí

Postup: Šošovicu povaríme v slanej vriacej vode. Ošúpeme 1 citrón po opláchnutí vodou a nakrájame kôru na tenké pásiky. Vytlačíme 2 citróny. Umyjeme lístky medovky a pár odložíme na ozdobenie. Ostatné lístky nakrájame na tenké pásiky. Opláchneme morčacie rezne, usušíme ich, trochu vyklepeme, osolíme a okoreníme. Zohrejeme maslo v panvici a opekáme v ňom každú stranu rezňa asi 2 minúty. Vyberieme rezeň, do výpeku zamiešame citrónovú šťavu a vývar. Do omáčky pridáme maizenu, lístky medovky, šošovicu a štipku cukru. Rezne vložíme na 10 minút do omáčky. Umyjeme brokolicu a povaríme ju asi 10 minút v osolenej vode. Mandle opečieme na panvici bez masti. Naservírujeme morčací rezeň s brokolicou na tanier. Brokolicu posypeme opečenými mandľami a rezne ozdobíme medovkou. Podávame so špagetami.