Suroviny (6 - 8 porcií): 2 mandarínkové kompóty (po 300 ml), 125 ml šľahačkovej smotany, 250 g syra Mascarpone, 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lyžice pomarančového likéru, 200 - 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100 % pomarančový džús), 1 balíček dlhých piškót, kakao, plátky pomarančov na ozdobu

Postup: Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy. Dno nákypovej formy rovnomerne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním zákusok poprášime kakaom a ozdobíme plátkami pomaranča.