Suroviny: 125 g masla, 4 vajcia, 125 g cukru, 100 g čokolády na varenie, soľ, 150 g strúhaných mandlí, 3 lyžice múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 dl šľahačky, 100 g čokoládových hobliniek

Postup: Maslo vyšľaháme, pridáme 2 vajcia, 2 žĺtka, cukor a šľaháme, až kým je hmota jemná a svetlá, pridáme čokoládu. Zvyšné 2 bielka ušľaháme, pridáme 2 lyžice cukru a ďalej šľaháme, až sa sneh leskne. Pomiešame mandle, múku, prášok do pečiva a primiešame spolu so snehom do krému. Formu vyložíme papierom na pečenie, okraje potrieme maslom, vysypeme múkou, naplníme cesto, pečieme na 160 °C 35 až 40 minút. Vychladnutú tortu potrieme šľahačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami.