Suroviny (1 roláda): Cesto: 200 g masla alebo rastlinného tuku, 3 vajcia, 230 g práškového cukru, 250 g mäkkého tvarohu, 6 PL mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 vrecka kypriaceho prášku, 1 hrsť hrozienok, múka na vysypanie formy
Poleva: Citrónová poleva alebo poleva z bielej čokolády (polotovar, žlté potravinárske farbivo, farebné vajíčka na ozdobu
Postup: Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame žĺtky, tvaroh a vlažné mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Do zmesi pridáme umyté hrozienka a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry predhriatej na 250 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a pomaly upečieme. O upečení sa presvedčíme pichnutím do bábovky drevenou špajdlou. Ak na nej neostane cesto, bábovka je hotová. Polevu zohrejme a zmiešame s potravinárskym farbivom. Opatrne ju navrstvíme na bábovku, poukladáme farebné vajíčka a necháme stuhnúť.