Suroviny: 2 balenia lístkového cesta, 250 g syra Feta, 200 g paradajok, 2 kusy žltej mäsitej papriky, soľ, čierne korenie, čerstvé bylinky (oregano, bazalka, tymián, rozmarín), 3 lyžice olivového oleja, trocha citrónovej šťavy, trochu mlieka, rozšľahané vajce na potretie
Postup: Paradajky na chvíľu ponoríme do vriacej vody, ochladíme v ľadovej vode, olúpeme, zbavíme semienok, Dužinu pokrájame na menšie kúsky. Žlté papriky opečieme na plynovom horáku, resp. v rúre, dáme na chvíľu do mikroténového sáčku vychladnúť, olúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Lístkové cesto vyberieme z obalov, rozvinieme a pokrájame na 16 rovnakých štvorcov. Okraje každého štvorca potrieme vodou. V mise zmiešame olúpané paradajky, na kocky nakrájaný syr Feta, nadrobno nakrájané bylinky, olivový olej a citrónovú šťavu. Zmes poukladáme do stredu štvorcov s navlhčenými okrajmi a podľa chuti okoreníme. Neobloženými štvorcami prekryjeme obložené štvorce, okraje poriadne zatlačíme. Taštičky potrieme mliekom alebo rozšľahaným vajíčkom a poukladáme na plech. Ako podložku použijeme papier na pečenie, v ktorom bolo cesto zabalené. Pečieme pri 200 °C v rúre cca 20 minút do zlatista.