Suroviny (pre 4 osoby): 1300 g mrazeného špenátu, maslo na vymastenie formy, 1 lístkové cesto, 100 ml polotučnej smotany, 250 g tvarohu, 4 vajcia, 30 strúhaného parmezánu, 1 čajová lyžička tymiánu, soľ, korenie
Postup: Špenát necháme rozmraziť pod tečúcou teplou vodou alebo v mikrovlnnej rúre. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto na okrúhlu placku s priemerom 25 cm. Veľkú okrúhlu formu s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vložíme do nej cesto. Pri okrajoch formy vytiahneme cesto až nahor. Ručným mixérom zmixujeme tvaroh so smotanou. V miske rozšľaháme vajce a pridáme k nim tvarohovú zmes, parmezán a špenát. Pripravenú špenátovú zmes nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 30 min.
Podáme s čerstvou zeleninou a jogurtovým dresingom.