Bábovka s vaječným likérom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 5 vajec, 180 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilínového cukru, štipka soli, 1/4 l vaječného likéru, 1/4 l oleja, 150 g maizeny, 100 g múky, 1 kypriaci prášok

Postup: Vyšľaháme vajcia s cukrom,, vanilínovým cukrom a soľou na hustú penu. Šľaháme ďalej a postupne pridávame likér, potom postupne za stáleho šľahania olej. Maizenu zmiešame s múkou a kypriacim práškom a zľahka vmiešame do likérovej masy. Cesto nalejeme do maslom vymastenej formy, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 60 - 70 minút. Upečenú necháme vo forme ešte 10 minút, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 


AdSense