Suroviny (forma s priemerom 24 cm):

Cesto: 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilínového cukru, 40 g škrobovej múčky, 40 g hladkej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku, tuk

Pnlka: 1 pomaranč, 100 ml pomarančovej šťavy, niekoľko celých mandlí, ozdoby z bielej čokolády (lístočky), 60 g kryštálového cukru

Postup: Žĺtky vymiešame s 2 PL vody dopenista, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, šľaháme 5 m, pridáme preosiatu škrobovú múčku s kypriacim práškom, premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, zľahka primiešame. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, pečieme 30 m pri 200 °C, potom ho vyberieme, necháme niekoľko m odstáť, vyklopíme, necháme vychladnúť, potom ho priečne prekrojíme. Na korpus natrieme lekvár, posypeme posekanými mandľami, prikryjeme druhou časťou. Pomaranč nakrájame na plátky, poukladáme navrch. V panvici zmiešame pomarančovú šťavu s cukrom, privedieme do varu, vzniknutým sirupom zalejeme pomarančové rezy, ozdobíme celými mandľami a čokoládovými lístkami, dáme stuhnúť.