Suroviny: cesto 125 g hladkej múky, 1 vajce, 300 ml mlieka, štipka soli.
Plnka: 350 g mletého bravčového mäsa, 125 g pokrájaného póru, 125 g posekaných húb, štipka kajenského korenia, 1/2 ČL sušenej šalvie, 1 PL kukuričnej múčky, 300 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 15 g strúhaného syra, 4 paradajky
Postup: Suroviny na cesto vymiešame šľahačom dohladka, necháme odstáť. Mäso opečieme na panvici, pridáme pór, huby, kajenské korenie, šalviu, podľa potreby podlejeme, dusíme 15 min. Palacinky upečieme klasicky na panvici potretej olejom. Kukuričnú múčku zmiešame s trochou mlieka, zvyšné mlieko zohrejeme, vlejeme na zmes múky, varíme do zhustnutia, ochutíme soľou, korením. Mäso s omáčkou zmiešané dáme na palacinky, zvinuté dáme do zapekacej misy.
Navrch dáme plátky paradajok, posypeme syrom, zapečieme