Suroviny (3 - 4 osoby): 700 g teľacej pečene, 2 PL hladkej múky, 200 g cibule, 2 veľké kyslé jablká, 1 zväzok petržlenovej vňate, 80 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Odblanenú pečeň nakrájame na stredne hrubé plátky, obalíme v múke. Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Umyté, ošúpané jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na plátky, petržlenovú vňať nadrobno. Maslo rozpustíme, pečeň z oboch strán opražíme dohneda, vnútri má ostať ružová, vyberieme, udržiavame v teple. Plátky jabĺk opekáme na tuku 3 min, potom ich rozložíme na pečeň. Na tom istom tuku opražíme plátky cibule, uložíme ich na pečeň.
Posypeme petržlenovou vňaťou, osolíme, okoreníme, podávame so zemiakovou kašou.