Suroviny (4 porcie): 4 telacie kotlety po 200 g, 1 cibuľa, červená a zelená paprika, 7 PL oleja, 5 PL mäsového vývaru, 1 ČL paradajkového pretlaku, 400 g kyslej kapusty, mletá paprika, rasca, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 5 g kyslej smotany
Postup: Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, papriky zbavené jadrovníkov na pásiky. Na 3 PL oleja opečieme cibuľu, pridáme vývar, pretlak, papriku, kapustu, mletú papriku, rascu, soľ, korenie, dusíme 30 min. Umyté, osušené kotlety naklepeme, po krajoch niekoľkokrát narežeme, potrieme prelisovaným cesnakom, obalíme vo vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Mäso opekáme na zvyšnom oleji dohneda z každej strany 6 min.
Kotlety a zeleninu na tanieri ozdobíme smotanou, podávame so zemiakmi.