Suroviny (4 porcie): 600 g teľacieho mäsa (stehno), 4 pomaranče, 2 PL hladkej múky, 1 KL cukru, 8 syra plátkov syra, mleté biele korenie, soľ, olej

Postup: Očistené a umyté mäso nakrájame na tenké rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Z dvoch pomarančov vytlačíme šťavu, ďalšie dva pomaranče olúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska. Na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme plátky mäsa. Mäso vyberieme a uložíme do tepla. Do výpeku prilejeme pomarančovú šťavu a pridáme KL cukru. Mäso vložíme späť do hrnca. Na rezne poukladáme plátky syra, plátky pomaranča a opäť plátky syra. Dusíme pod pokrievkou, kým sa syr neroztopí.

Podávame s dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi. Vhodným nápojom je kvalitné biele víno.

Ak použijeme namiesto obyčajného pomaranča červený, jedlo získa výraznejšiu pikantnú chuť.