Suroviny (2 porcie): 250 g teľacieho alebo bravčového mäsa, 2 vajcia, 80 g tvrdého najemno postrúhaného syra, hladká múka podľa potreby, 8 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie
Paradajková omáčka: 125 ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 125 ml paradajkovej šťavy, 125 ml kyslej smotany, trochu nasekanej pažítky na ozdobu
Postup: Vajcia premiešame s nastrúhaným syrom. Mäso nakrájame na hrubé rezance, osolíme, okoreníme. Zohrejeme olej. Mäso obalíme napred v múke, potom namočíme do vajec so syrom a vypražíme. Vývar pripravíme podľa návodu, pridáme paradajkovú šťavu a necháme zovrieť. Vmiešame kyslú smotanu, na minime necháme pár minút pobublávať, primiešame nasekanú pažítku.
Vyprážané mäsové rezance podávame s omáčkou a cestovinami.