Suroviny (6 porcií): 600 g teľacieho stehna, 1 cibuľa, 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby): 200 ml bieleho vína, 200 ml smotany, 1 PL hladkej múky, mleté biele korenie, soľ, olej
Postup: Umyté mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Opečené mäso ochutíme mletým bielym korením, chvíľu podusíme, vyberieme z panvice a odložíme na predhriaty tanier. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky pokrájané šampiňóny. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Dusíme, kým sa tekutina neodparí, potom prilejeme víno a ešte chvíľku podusíme.
V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme ju do omáčky a za stáleho miešania povaríme. Keď omáčka zhustne, odstavíme ju a vložíme do nej udusené mäso. Podávame s cestovinou alebo haluškami, ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou. Ak nemáme mleté biele korenie, môžeme použiť aj čierne.