Suroviny (4 porcie): 500 g teľacieho mäsa, 200 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 200 ml smotany, citrónová šťava, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej
Postup: Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na oleji, posolíme, pridáme pár zrniek celého čierneho korenia, bobkový list a približne 5 min. dusíme. Mäso umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme. Rezne osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na cibuľovom základe. Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na rezance. Pridáme k mäsu, podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Udusené mäso zalejeme smotanou a ešte 10 min. povaríme. Omáčku dochutíme citrónovou šťavou.
Príloha: cestoviny.