Suroviny (4 porcie): 4 teľacie (bravčové) rezne zo stehna, 150 g masla, po 100 g mrkvy, petržlenu, zeleru, 1 cibuľa, korenie, soľ

Postup: Zeleninu očistíme a nahrubo postrúhame. Zmiešame so zmäknutým maslom a dochutíme soľou. Rezne naklepeme osolíme, okoreníme, naplníme zeleninou a zvinieme (alebo prerežeme napoly). Okraje spojíme špáradlom. Každú rolku položíme na alobal potretý maslom a zabalíme tak, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na pekáč. Pečieme vo vyhriatej rúre asi pol hodiny. Elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4. Upečené závitky vyberieme z alobalu, krájame na rovnaké kúsky.

Podávame so zemiakmi, zeleninovou prílohou, alebo kúskami ovocia.