Suroviny (4 osoby): 2 plátky teľacieho mäsa z chrbta, 2 viazaničky rukoly, 2 hrste cestovín, 2 PL rozdrobenej gorgonzolu, olivový olej, 1/2 cibule, 1 dl bieleho vína, 1 veľká šálka vývaru, 1 veľká šálka sladkej smotany, soľ, korenie
Postup: Obidva kúsky mäsa v strede narežeme a roztvoríme ich ako motýlika. Rukolu umyjeme, odstránime zvädnuté lístky a tvrdé konce odrežeme. Mäso ochutíme soľou a korením, položíme naň viazaničku rukoly, napevno zrolujeme a prepichneme ihlou. Rolády nakoniec opečieme na rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Cestoviny uvaríme. Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na 1 PL olivového oleja, pridáme v íno, bujón a smotanu, ochutíme soľou a korením. Omáčku odstavíme, necháme v nej rozpustiť syr a oäť ju privedieme do varu. Pridáme soľ a korenie. Cestoviny podávame s omáčkou a nakrájanou roládou.