Suroviny (4 porcie): 4 teľacie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 2 Pl masla, 1 PL oleja, 4 karotky, 2 zelery, 2 petržleny, 1 cibuľa, teľací alebo zeleninový vývar, 125 ml bieleho vína, 125 ml smotany na šľahanie, nasekaná petržlenová vňať
Postup: Ošúpanú, umytú cibuľu, zeleninu nakrájame. Mäso odblaníme, odrežeme mastné časti, zľahka z oboch strán naklepeme, osolíme, okoreníme. Vo veľkej panvici zohrejeme maslo, olej, rezne z strany prudko opečieme, odložíme z panvice na teplé miesto. Vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme zeleninu, podlejeme vínom, vývarom podľa návodu na obale, necháme prevrieť, rezne, vlejeme smotanu, udusíme domäkka. Vmiešame vňať.
Podávame s ryžou.