Iné jedlá

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny (6 osôb): Cesto: 1 téglik bieleho jogurtu, 175 g mäkkého masla, 175 g kryštálového cukru, 280 g hl. múky, 1 bal. prášku do pečiva, 4 vajcia, 1 PL postrúhanej pomarančovej kôry, tuk, múka, práškovým cukor

Postup: Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vajcia šľaháme, až je zmes krémová. Múku zmiešame s prášokom do pečiva, po častiach zapracujeme do zmesi, pridáme jogurt, pomarančovú kôru premiešame. Formu na biskupský chlebík vymastíme, vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto, dáme piecť pri 200 st. Po 5 min znížime teplotu na 170 st. Upečenie si overíme vpichnutím špajdle do cesta po 35 min. Chlebík vyklopíme na mriežku vychladnúť, posypeme práškovým cukrom.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny: 6 bielkov, 200 g kryštálového cukru, 140 g hrubšie posekaných orechov, 110 g polohrubej múky 50 g čokolády na varenie

Postup: Zo 6 bielkov ušľaháme sneh, postupne zašľaháme kryštálový cukor, šľaháme až sa cukor rozpustí. Pomaly primiešame orechy, múku, hrozienka, na malé kúsky posekanú čokoládu. Hmotu premiešame, dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček, upečieme v dobre rozohriatej rúre. Potom vyklopíme z formy, necháme stuhnúť, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chlade. Pred podaním nakrájame na tenké pláty.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny (12 porcií): 1 okrúhly chlieb, 40 g hladkej múky, 250 ml mlieka, nastrúhaný muškátový oriešok, 2 natvrdo uvarené vajcia, sardelová pasta, 150 g šunky, plátkový syr, pečeňová paštéta, sardinky, mäkká saláma, soľ

Postup: Z okrúhleho chleba zo všetkých strán odrežeme kôrku. Mäkkú striedku rozrežeme na 6 rovnako hrubých plátov. Zo 40 g masla a 40 g hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom. Uvaríme hustejšiu kašu, odstavíme z ohňa. Osolíme, pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška. Vychladnutú kašu prelisujeme (alebo prepasírujeme pomocou elektrického šľahača), primiešame na jemno postrúhané vajcia, pridáme 150 g zmäknutého masla, ochutíme sardelovou pastou a dobre vymiešame. Týmto krémom natrieme chlebové pláty (spodný iba po jednej strane). Na jeden z pomletých plátov uložíme nakrájanú šunku, na druhý plátky syra, na tretí pečeňovú paštétu, na štvrtý rozložíme sardinky (zbavené kostí). Na piaty poukladáme kolieska mäkkej salámy, prikryjeme posledným plátom. Tortu mierne stlačíme a potrieme zvyškom krému. Povrch ľubovoľne ozdobíme.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny: 250 g polohrubej múky, 250 g bryndze, 150 g masla, 1 žĺtok, 1 bielok, soľ, smotana

Postup: Múku zmiešame s maslom, žĺtkom, soľou, smotanou a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na placku, ktorú potrieme 1/3 bryndze, preložíme ako lístkové cesto, necháme 30 min. odležať. Opakujeme 3 x. Cesto opäť rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, nakrájame na tyčinky, potrieme bielkom, osolíme. Upečieme v rúre.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny (4 porcie): 250 g lesného ovocia (čučoriedky, maliny, černice, môžu byť aj mrazené), 250 g tvarohu, práškový cukor, šťava zo štvrťky citróna, 250 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica mletej želatíny, 300 ml ovocnej šťavy pripravenej zo sirupu

Postup: Tvaroh zmiešame s cukrom podľa chuti, pridáme citrónovú šťavu, umyté a odkvapkané ovocie a všetko rozmixujeme. Do krému opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Želatínu dáme napučať (asi 1 minútu) do ovocnej šťavy, potom ju zohrejeme, rozpustíme a odstavíme z ohňa. Vlastnú želatínu vmiešame do krému. Krém naplníme do pohárov a zdobíme ovocím a šľahačkou.