Grilovanie

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny /4 osoby/: 720 g daniela /filety po 180 g/, 500 g sladkých zemiakov, 10 g hrozna, 10 g zelených fazuliek, mrkva, 80g sušených marhúľ, 1 dl masla, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Filety z  daniela prudko  ugrilujeme,  pečieme  pri  180 stupňoch C 78  minút, vytiahneme mäso, necháme odkrviť, o 5 minút môžeme podávať s pyré zo sladkých zemiakov.

Postup prípravy pyré zo sladkých zemiakov: Sladké zemiaky pečieme v šupke na vrstve soli pri 180 stupňoch Celzia asi 45 minút, po zmäknutí ich ošúpeme, prepasírujeme a rozmixujeme. Hotové pyré dochutíme  soľou,  korením, pridáme trochu rozpáleného masla.

Marhuľové  čatní: Mrkvu, hrozno sušené marhule a fazuľky pripravíme na rozpálenom masle a dosolíme.


Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny (4 osoby): 250 g mletej hovädziny, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL oregana, 2 cibule, 2 vajcia, 2 PL ovsených vločiek, strúhanka, 1 červená, 1 zelená paprika, 150 g koktailových paradajok, 4 veľké paradajok, olej

Postup: Mäso zomelieme s 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, 1 nakrájanou cibuľou, vajcami, oreganom, vločkami. Ochutíme soľou, korením, zahustíme strúhankou, urobíme guľky, guľky, obalíme v strúhanke. Na špajdle napicháme papriku, guľky, cherry paradajky, cibuľu. Z nakrájaných paradajok, oleja, prelisovaného cesnaku, soli vymiešame šalát.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny: 800 g rezňov z karé, 1 ČL Podravky klasik, olej, 100 g masla, 1 KL nasekanej petržlenovej vňate 1 ČL Podravky - ochucovadlo na posýpanie, 2 - 3 ČL Podravky - Ajmaku pikant

Postup: Maslo vymixujeme do peny, pridáme Podravku ochucovadlo na posýpanie, pretlačený cesnak, vňať, Podravku - Ajmak pikant, premiešame, prikryjeme alobalom, necháme odstáť pri izbovej teplote 1 h. Karé nakrájame na rezne, posypeme Podravkou ochucovadlom klasik. Zohriatu mriežku grilu potrieme olejom, položíme na ňu rezne, počas pečenia potierame olejom, pečieme z každej strany 4 - 5 m, nakoniec na každý rezeň položíme pripravené maslo, podávame s ľubovoľným šalátom. Maslová zmes sa dá v chladničke skladovať niekoľko dní. Vidličkou sa skúša upečenie mäsa má ľahko doň preniknúť. Po dlhom pečení je mäso tvrdé.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčového pliecka, 1 stredne veľká cibuľa, 1 zelená a červená paprika, 100 g údenej slaniny bez kože, 100 g klobásy, hotová paradajková omáčka na grilovanie.

Marináda: po 3 PL kečupu, dijonskej horčice, oleja, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa

Postup: Umyté, osušené mäso nakrájame na kocky, cibuľu na štrvrtky, papriku, slaninu, klobásu na plátky. Mäso naložíme na 30 min. do marinády. Na ihly striedavo napichujeme mäso, slaninu, klobásu, papriku. Pečieme na grile alebo krátko v panvici a prikryté dusíme domäkka. Podávame s chlebom, paradajkovou omáčkou, prípadne zemiakmi.

Paradajková omáčka: Zrelé paradajky nakrájame na kocky, krátko podusíme na cibuli, rozmixujeme, ochutíme čerstvou bazalkou s cesnakom alebo čili korením so šunkou.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny: 400 g mletej teľaciny, 200 g mletej bravčoviny, 3 ČL Podravky, 1/2 ČL korenia, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL strúhanky olej.

Omáčka: 200 g Podravky - Ajvaru jemného, 2 strúčiky cesnaku, 30 g píniových orieškov, 1 - 2 KL kyslej smotany, 1 KL nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Mäsá dáme do hlbšej nádoby, pridáme pretlačený cesnak, Podravku, korenie, strúhanku, zamiešame, necháme stáť 30 m, potom vytvarujeme menšie čevepčiči, tie nastokneme na drevené špajdle (ma 1 paličku dáme 5 čevepčiči), pečieme na mriežke grilu potretej olejom, natierame počas pečenia aj čevapčiči.

Omáčka: Podravku - Ajmak zmiešame s pretretým cesnakom, mletými píniovými orieškami, smotanou, vňaťou.

Príloha: ľubovoľný šalát