Bravčová panenka na horčici

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny: 400 g bravčovej panenky, 400 g zemiakov, 200 g oravskej slaniny, 2 rajčiny, 4 cibuľky, 1 žltá zelená paprika, 3 PL horčice, 4 ČL masla, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Surové umyté zemiaky a oravskú slaninu pokrájame na plátky. Cibuľu a papriky očistíme a pokrájame na pásiky, rajčiny rozštvrtíme a odstránime jadierka. Bravčovú panenku pokrájame na 4 plátky, naklepeme ich, osolíme a potrieme horčicou. Na namočené a vyžmýkané hárky papiera na pečenie rozložíme plátky zemiakov, osolíme ich a pridáme mäso, nakrájanú zeleninu a maslo. Pokoreníme a balíčky uzavrieme. Pečieme v rúre asi 10 min. pri teplote 200 °C, potom znížime teplotu na 150 °C, necháme 20 min. dopekať.