Mäsové knedlíčky v citrónovej omáčke

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajcia, 2 cibule, 1 PL horčice, olej, 1 PL nasekanej petržlenovej vňaťe, 1 KL mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Mleté mäso, vajcia, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu, soľ, mletú papriku, korenie, nakrájanú petržlenovú vňať zmiešame. Navlhčenými rukami tvarujeme z hmoty knedlíčky, ktoré vysmažíme na oleji. Hotové vyberieme, do výpeku dáme smažiť na kolieska nakrájanú druhú cibuľu, po chvíli pridáme kôru z citróna a dužinu bez kôstok. Ochutíme šťavou z 2 citróna, premiešame, krátko povaríme, polejeme knedlíčky.

Príloha: opekané zemiaky.