Bravčová pečeň restovaná na cibuľke

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 600 g bravčovej pečene, 50 g masti, 2 veľké cibule, mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ, 40 g hladkej múky, 3 PL mletej papriky, majorán

Postup: Pečeň opláchneme studenou vodou, usušíme a nakrájame na rezančeky. Na masti opražíme očistené a nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a vzápätí nakrájanú pečeň. Okoreníme, pridáme mletú rascu a prikryté podusíme 15 minút. Potom podľa toho koľko sa vydusilo šťavy, buď pečeň zaprášime hladkou múkou a krátko podusíme, alebo zahustíme zápražkou. Nakoniec osolíme a ochutíme pomrveným majoránom. Ak chceme mať dosť šťavy, pečeň počas dusenia podlejeme vývarom alebo vodou. Šťavu nakoniec zjemníme kúskom masla.