Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: Zemiaky, soľ, hrubá múka, bryndza (postrúhaný syr, tvaroh), slaninka, maslo

Postup: 1/2 očistených zemiakov pokrájame na menšie kocky, uvaríme v osolenej vode, scedené vysypeme na misu. Druhú polovicu jemne postrúhame alebo rozmixujeme, pridáme soľ, hrubú múku v množstve, aby sa cesto nelepilo na steny misy. Cesto dáme na navlhčený drevený lopár, z neho hádžeme menšie halušky nožom alebo PL do vriacej vody, častejšie premiešame, aby sa nelepili na dno. Uvarené zalejeme trochou studenej vody, scedíme, dáme na misu k uvareným zemiakom, posypeme bryndzou, premiešame, omastíme opraženou slaninkou alebo maslom.