Suroviny: 6 formičiek, 2 malé póry, lyžica bieleho vína, 1 dl mlieka, 1 dl smotany, 50 g múky, 50 g masla, 50 g strúhaného syra, 4 vajcia, 100 g rokfortu, soľ, cayenské korenie, muškátový oriešok

Postup: Pór pokrájame na 5 cm prúžky. Predáme víno, vývar, 5 minút povaríme. Pór odložíme. Do vývaru pridáme mlieko, smotanu. Rozmiešame múku s roztopeným maslom, zašľaháme do vriaceho vývaru. Odstavíme, primiešame strúhaný syr a 1 vajce. Miešame, do chladnúceho cesta pridáme 3 žĺtky, nakrájaný rokfort, soľ, korenie. Vmiešame sneh z 3 bielkov. Vymastíme formičky, na dno dáme pór, zalejeme cestom (1 cm pod okraj). Pečieme 20 minút.