Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 250 g maku, l75 g cukru, 75 g hrozienok, 40 g masla, 1 jablko, 1 banán, 0,5 dl mlieka, rozšľahané vajíčko, práškový cukor
Postup: Hrozienka opláchneme a na cca 10 minút namočíme do vody alebo rumu. Zomelieme mak, jablko ošúpeme a nastrúhame, roztlačíme banán. Z hrozienok, masla, jablka, banánu, masla, mlieka a cukru vypracujeme plnku tak, aby bol cukor v nej rozpustený. Lístkové cesto vyberieme obalu a rozvinieme na plech spolu s papierom na pečenie, v ktorom je cesto zabalené. Makovú plnku rozotrieme do stredu cesta. Jeden okraj cesta potrieme po celej dĺžke vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Okraje preložíme cez seba tak, aby sa nad plnkou spojili, povrch popicháme vidličkou. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom (môžeme vynechať). Pečieme pri 200 °C. v rúre 15 - 20 minút do zlatista.
Podávame teplé alebo vychladnuté, pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.