Suroviny (4 porcie): 4 kuracie prsia, 8 plátkov šunky, 1 trojuholník Niva, 1 syr Encián alebo Hermelín, 50 g ošúpaných mandlí, maslo, francúzska horčica, mleté čierne korenie soľ

Omáčka: 1 PL hladkej múky, sladká smotana

Postup: Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na dva plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa položíme šunku. Syry nakrájame na trojuholníky a na každý plátok mäsa so šunkou dáme jeden plátok Nivy, jeden plátok Enciánu a 3 - 4 mandle. Plátky mäsa opatrne zrolujeme, zopneme špáradlom alebo zviažeme špagátom a na rozohriatom masle zo všetkých strán opekáme do červena. Spolu s mäsom opekáme zvyšné mandle, ktoré po opečení ihneď vyberieme. Rolády podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Po udusení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hlbšej misky. Pridáme doň PL hladkej múky, trochu opečieme, potom pridáme podľa chuti horčicu, podlejeme vodou, rozmiešame a trochu podusíme. Pridáme na zjemnenie smotanu a krátko povaríme. Omáčku nesolíme, lebo výpek je zo syrov dosť slaný. Nakoniec omáčku dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom. Rolády podávame s farebnými cestovinami poliate omáčkou a posypané opraženými mandľami.