Suroviny (4 porcie): 400 g sliviek, 140 g hrubej múky, 250 g tvarohu, 100 g masla, štipka soli, trochu kryštálového cukru, 1 žĺtok, kockový cukor, mletý mak a práškový cukor na posypanie
Postup: V miske premiešame tvaroh, múku, žĺtok, 40 g mäkkého masla a trochu cukru, z cesta urobíme bochník, zabalíme do alobalu a najmenej na 30 miníut odložíme do chladničky. Slivky umyjeme, osušíme, do každej vložíme kocku cukru. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, vtedy cukor nie je potrebný. Z cesta urobíme na pomúčenej doske rolku, nakrájame na hrubšie plátky, do každého kúska zabalíme slivku a urobíme knedlíčky. Vložíme do vriacej, trochu osolenej vody a na minime necháme pobublávať asi 10 minút. Uvarené knedlíčky vyberieme dierovanou varechou a necháme odkvapkať. Podávame posypané mletým makom, cukrom, zvyšné maslo rozpustíme a knedlíčky ním krátko pred servírovaním polejeme.