Suroviny (6 porcií): 3 cukety, 50 g kuracích pečienok, 1 väčšia cibuľa, 2 PL olivového oleja, 1 PL kečupu, 1 ČL vegety, 3 - 4 strúčiky cesnaku, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 200 g nastrúhaného eidamu, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané pečienky, opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, PL vydlabeme dužinu, nakrájame na kocky, pridáme k pečienkam. Cukety hneď osolíme, aby pustili šťavu. Pečienky ochutíme kečupom, korením vegetou, pridáme paradajky nakrájané na kolieska, dusíme. Pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú vňať, 2/3 nastrúhaného syra, na záver osolíme. Premiešame, odstavíme z ohňa. Cukety pokvapkáme olejom, vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Pečieme 15 min. (elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 st, plynová stupeň 3). Upečené cukety vyberieme, naplníme zmesou, pečieme 30 min. Pred dopečením povrch posypeme zvyšným syrom, necháme 5 min. dopiecť dozlata. Podávame s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.