Suroviny (pre celú rodinu): 2 vajcia, 100 g krupicového cukru, 4 PL horúcej vody, 150 g hrubej múky, 1/4 balíčka kypriaceho prášku, tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu

Parížsky krém: 250 ml mlieka alebo sladkej smotany, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor, 40 g kakaa, 2 žĺtky, 170 g masla

Poleva: 50 g stuženého pokrmového tuku Cera, 50 g cukru, 20 g kakaa, 100 g čokolády na varenie

Postup: Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, postupne pridávame po kvapkách horúcu vodu tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Z vychladnutého cesta formičkou povykrajujeme kolieska. Elektrická rúra 180 °C, teplovzdušná 160, plynová stupeň 3. Čas pečenia: 11 - 15 minút.

Parížsky krém: V mlieku alebo v smotane rozmiešame práškový a vanilkový cukor, pridáme kakao, za stáleho miešania necháme zovrieť a odstavíme. Do vychladnutej hmoty primiešame dva žĺtky. V menšej miske vymiešame maslo, po troche pridáme vychladnutú čokoládovú hmotu, jemne premiešame. Zmes necháme stuhnúť na chladnom mieste. Pomocou vrecka s ozdobnou trubičkou nanesieme na upečené kolieska parížsky krém a vytvoríme špice. Opäť necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Čokoládová poleva: Nad parou rozpustíme tuk, pridáme cukor, kakao a polámanú čokoládu. Čokoládovú hmotu vymiešame a uvaríme hladkú polevu. Pomocou drevenej špajdle špice namočíme do mierne vychladnutej polevy. Necháme stuhnúť.