Suroviny: 7 vajec, 1 hrnček krupicového cukru, štipka soli, 1 hrnček roztlačených banánov, 3/4 hrnčeka zemiakového škrobu, 1 hrnček vlašských orechov, šľahačka, 2 - 3 banány
Postup: Žĺtky vymiešame so štipkou soli do hustej peny. Pridáme banány, zemiakový škrob, a nahrubo posekané orechy. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v rozohriatej rúre pečieme 50 - 60 minút. Po upečení necháme tortu vo forme. Po 30 minútach ju prikryjeme alobalom a necháme cez noc na chladnom mieste. Na druhý deň tortu rozkrojíme, potrieme polovicou pevne ušľahanej šľahačky (môžeme do nej pridať stužovač), na ktorú rozložíme kolieska banánov a prikryjeme druhou polovicou torty. Povrch ozdobíme šľahačkou a banánmi.