Suroviny: 200 g mäkkého masla, 110 g práškového cukru, štipka soli, 1 vanilínový cukor, trochu mletých klinčekov, 1 ČL mletej škorice, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 100 g mletých vlašských orechov, 3 PL pomarančovej šťavy, 250 g malinového džemu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslo vyšľaháme so 100 g práškového cukru, štipkou soli, vanilínovým cukrom a škoricou dopenista. Po jednom primiešame vajcia, zakaždým prešľaháme. V múke rozmiešame prášok do pečiva, primiešame mleté orechy. Do cesta pridáme 100 g múky a pomarančovú šťavu. Múku treba napred preosiať, prevzdušní sa a cesto bude vláčne a krehké. Do vymastenej okrúhlej formy na pizzu s priemerom 26 cm roztlačíme 2/3 cesta tak, že trochu prečnieva cez okraje. Ak sa cesto lepí, navlhčíme si ruky. Potrieme malinovým džemom. Do zvyšného cesta primiešame 100 g múky, urobíme tenké šúľky a uložíme ich do tvaru mriežky. Pečieme v predhriatej rúre dozlata. Pred podávaním vychladnutú tortu posypeme práškovým cukrom.