Suroviny (pre celú rodinu): 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 150 g hladkej múky, 100 g masla, 50 g hrozienok, 1 pomaranč, 1 kypriaci práčok. soľ, čučoriedkový alebo marhuľový lekvár, rum, maslo na vymastenie formy, múka na vysypanie formy

Postup: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Pridáme šťavu a postrúhanú kôru z pomaranča, mäkké maslo, štipku soli, múku preosiatu s kypriacim práškom a hrozienka obalené v múke. Bielky vyšľaháme na hustý sneh a zľahka primiešame k mase. Formu na bábovku dôklade vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a upečieme. Elektrická rúra 170 °C. Teplovzdušná rúra 160 °C. Plynová rúra stupeň 2 - 3. Čas pečenia 40 minút. Na miernom ohni zohrejeme lekvár, do ktorého sme primiešali podľa chuti rum. Ešte horúcu bábovku ním viackrát na trieme.

Ak sa upečená bábovka nedá vyklopiť, formu položíme hor dnom a jej povrch ochladíme utierkou namočenou v studenej vode.