Suroviny (4 porcie) - Palacinky: 40 g masla, 100 g polohrubej múky, štipka soli, 2 žĺtky, 1 vajce, 125 ml mlieka, 100 ml smotany na šľahanie, maslo na pečenie podľa potreby

Plnka: 2 ks póru, 1 cibuľa, 20 g masla, 4 PL bieleho vína, 2 paradajky, 200 g šunky, 250 g tvrdého nastrúhaného syra, mleté čierne korenie, štipka nastrúhaného muškátového orieška

Postup: Maslo roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V miske z múky, žĺtkov, štipky soli, vajíčka, mlieka a smotany vymiešame hladké cesto, nakoniec vmiešame rozpustené maslo. Ak sa urobili hrudky, cesto precedíme cez riedke sito. Necháme pol hodiny odpočívať. Pór očistíme, nakrájame na tenké plátky, prepláchnreme na site, necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame, spolu s pórom opražíme na masle, podlejeme vínom a dusíme, kým sa víno neodparí, vezmeme zo sporáka. Paradajky umyjeme, očistíme, prerežeme, vyberieme dužinu, spolu so šunkou nadrobno nakrájame. Rúru predhrejeme na 200 st. C. Na panvici rozpustíme malo a upečieme palacinky. K póru pridáme dve tretiny natrúhaného syra, šunku, paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, premiešame.

Palacinky plníme, stočíme, uložíme na vymastený pekáč, posypeme zvyšným syrom, v rúre zapekáme, kým sa syr neroztopí.