Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 osoby): 500 g danielieho chrbta, soľ, korenie, 0,5 dl oleja, 50 g šípkového džemu, 2 dl vína Portito rosso, 30 g masla, 1 pomaranč, celá škorica, 2 PL silnej divinovej šťavy, 8 baby hrušiek (aj z konzervy), 100 g gaštanov, 200 g bieleho pečiva, 3 vajcia, 30 g slaniny, pol cibule, soľ

Postup: Odblanený danielí chrbát nakrájame na medajlónky osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, necháme uležať v chladničke aspoň 24 hodín. Potom ich sprudka opečieme po oboch stranách a dáme dorobiť do vyhriatej rúry na 180 stupňoch C na 8 minút.

Portito omáčka: Šípkový džem restujeme na masle, pridáme pomarančovú šťavu, silnú divinovú šťavu a pomaly restujeme do konzistencie omáčky. Kvôli chuti a lesku omáčky pridáme maslo. Prepasírujeme cez jemné sitko.

Gaštanový nákyp: Biele pečivo nakrájame na drobné kocky, jemne posušíme v rúre aby neviazalo veľa tekutiny, pridáme žĺtky, vyšľahaný sneh, pridáme trošku mlieka, nasekané gaštany, orestovanú slaninku s cibuľkou, dochutíme soľou muškátovým orechom. Hmotu dáme do zapekacích misiek vymastených maslom, posypeme strúhankou.

 

Pečieme 15-30 minút pri 180 stupňoch Celzia.