Suroviny: 1,5 pohára ryže, 400 g kuracích pŕs, 50 g strúhaného syra (gouda), cibuľa, 3 poháre zeleninového vývaru aj z kocky, strúčik cesnaku, 1 PL bazalky, 1/2 ČL karí korenia, olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Poprášime soľou, mletým čiernym korením, polovicou bazalky a karí. V kastróle rozhorúčime 2 PL oleja, zosklovatíme na ňom cibuľu, cesnak, pridáme kuracie mäso, opečieme do červena. Vsypeme ryžu, miešajúc poprážíme 1 - 2 m. Zalejeme vývarom, ochutíme soľou a zvyšným karí. Varíme na malom ohni 20 m. Ryžu preložíme do ohňovzdornej formy, posypeme bazalkou, syrom, zapekáme v rúre pri 180 180 °C. až sa syr rozpustí. Podávame so zeleninovým šalátom.