Suroviny (4 osoby): 300 g kuskusu, 50 g sušených slivák, 20 g masla, 1 zväzok jarnej cibuľky, 500 g brokolice, 300 g mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 3 PL oleja, 300 g hrášku, 3 PL citrónovej šťavy, 75 g mandlí, 150 g nízkotučného jogurtu, 200 g kyslej smotany, mleté biele korenie, soľ, kajenské korenie, zväzok pažítky

Postup: Slivky namočíme do vody, necháme postáť, všetku zeleninu podľa potreby ošúpeme, nakrájame na kúsky. Na horúcom oleji opečieme cibuľku, pridáme stonky brokolice, mrkvu, cesnak, miešame 2 m. Do zmesi pridáme ružičky brokolice, hrášok, vodu zo slivák, necháme zovrieť, prikryté varíme 5 min. Slivky pokrájame, vmiešame do zeleniny, ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením. Mandle opražíme na polovici masla, jogurt zmiešame s kyslou smotanou, pridáme nasekanú pažítku, soľ, kajenské korenie. Kuskus zalejeme 500 ml slanej vriacej vody, pridáme zvyšné maslo. Prikryté necháme 5 min. stáť, premiešame.

Podávame so zeleninou smotanovo-jogurtovou zmesou.