Suroviny (4 porcie): 800 g bravčového karé, 4 PL oleja, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 1 karotka, 100 g zeleru, soľ, mleté čierne korenie, rasca, voda
Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C, pekáč potrieme 1 PL oleja, mäso osolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, posypeme rascou. Očistenú nakrájanú cibuľu, karotku, zeler dáme do pekáča, na zeleninu položíme mäso, pokvapkáme zvyšným olejom, vložíme do rúry, pečieme 1 1/2 h. Po 20 m mäso obrátime, podlejeme, ďalej podlievame podľa potreby a polievame výpekom čím častejšie tým bude mäso chutnejšie. Upečené mäso vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom, odložíme na teplé miesto, výpek dochutíme podľa potreby. Mäso nakrájame na plátky nekrájame hneď po upečení, necháme ho chvíľu odpočinúť, aby nevytiekla šťava.
Podávame s knedľou alebo ryžou.