Suroviny (4 porcie): 1 cibuľa, 2 menšie mrkvy, 1 petržlen, 1/4 zeleru, 2 PL oleja, 350 ml vývaru, 5 ks č. korenia, 3 ks nového korenia, štipka tymianu, 2 bobkové listy, 200 g húb naložených v soli, 12 PL hl. múky, 250 ml smotany, ocot
Postup: Ošúpanú cibuľu, očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na drobné kocky, osmažíme v hrnci na horúcom oleji cibuľu, pridáme zeleninu, osmažíme, zalejeme vývarom, necháme zvariť. Pridáme korenie, varíme domäkka 15 m. Zaleninu s vývarom rozmixujeme. Naložené huby z pohára dáme do omáčky, povaríme 5. m, zahustíme múkou rozmiešanou v smotane, povaríme 5 m, podľa chuti pridáme ocot.