Suroviny. 8 veľkých húb, 6  zemiakov, 1 cibuľa, 40 dkg brokolice, 10 dkg anglickej slaniny, 1 téglik smotany na šľahanie (2 dcl), 1/8 l mlieka, 1 PL instantnej polievky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 PL masla, strúhaný muškátový oriešok, 2 PL parmezánu, ml. b. korenie, soľ, 2 PL Solamylu, polievkové korenie

Postup: Olúpané zemiaky varíme  20 m, umytú brokolicu rozoberieme na malé ružičky, 5 m pred dovarením zemiakov ju pridáme k zemiakom. Na omáčku nakrájame slaninu na menšie kocky, cibuľu nasekáme nadrobno. Z očistených, opláchnutých húb vykrojíme nôžky, nakrájame. V hrnci do chrumkava opražíme slaninu, pridáme cibuľu, nakrájané nôžky húb, krátko podusíme, podlejeme smotanou mliekom, povaríme. Solamylom rozmiešaným v studenej vode zahustíme omáčku. Za stáleho miešania necháme prejsť varom, dochutíme polievkovým korením. Zemiaky s brokolicou zlejeme, brokolicu roztlačíme vidličkou pridáme maslo, ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom. Premiešame, až vznikne pyré, dáme ho do vrecka, nastriekame do hlavičiek húb. Do ohňovzdornej misy nalejeme omáčku s vmiešanou vňaťou na to položíme huby posypeme strúhaným syrom zapečieme 8 m.