Jahňací bylinkový chrbát

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (4 porcie): jahňací chrbát s kosťou (750 g), 3 krajce toastového chleba, 600 g cukín, 250 g malých paradajok, 9 PL miešaných posekaných byliniek, 60 g nastrúhaného syra gouda, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Rúru zohrejeme na 200 °C. Chlieb rozdrobíme a zomelieme. Omrvinky nasypeme na suchý plech a pečieme asi 5 min. Potom ich zmiešame s posekanými bylinkami a nastrúhaným syrom. Cukiny po dĺžke nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Preložíme ich na plech, teplotu v rúre zvýšime na 250 °C a pečieme asi 5 min. Pridáme paradajky a pečieme ďalších 5 min. Elektrická rúra 200 (250/, teplovzdušná 160 st. C, plynová stupeň 3, čas pečenia 15 min. Jahňací chrbát rozdelíme na 4 časti, umyjeme, osušíme, okoreníme a opražíme na horúcom oleji. Po 8 - 10 m mäso vyberieme, ochutíme horčicou. Opražené mäso vyvaľkáme v bylinovej zmesi, dáme k cukine a paradajkám. Vložíme do rúry, pečieme 5 min. Elektrická rúra 200, teplovzdušná 160 °C, plynová st. 3. Podávame s opečenými zemiakmi.

 


AdSense