Suroviny (4 porcie): jahňací chrbát s kosťou, bylinky (rozmarín, tymian), olivový olej, 1 PL hladkej múky, 200 - 300 g zeleninového bujónu.

Vajíčkový nákyp - suroviny: 1 menšia cibuľa, 50 g masla, 100 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 6 vajec, muškátový orech, mleté bielej korenie, soľ, petržlenová vňať, tuk, strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacích misiek

Postup: Jahňací chrbát umyjeme, osušíme, okraje odrežeme. Rebrá očistíme tak, aby filé ostalo na kosti. Posekané bylinky zmiešame s olivovým olejom. Mäso potrieme bylinkovou zmesou, necháme 2 - 3 h odležať a dáme zapiecť do rozohriatej rúry elektrická 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň, čas pečenia 15 - 20 min. Upečené mäso vyberieme, šťavu vypečieme, oprášime múkou. Zriedime zeleninovým vývarom, krátko povaríme, dochutíme štipkou nasekaného tymianu.

Neporciujeme, až pred podávaním.

Vajíčkový nákyp: Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme múku, krátko popražíme, zalejeme vlažným mliekom, za stáleho miešania uvaríme hustú zmes. Do vychladnutej zmesi primiešame 3 žĺtky, ochutíme postrúhaným syrom, muškátovým orieškom, mletým bielym korením, posekanou petržlenovou vňaťou. Zvyšné 3 vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí nakrájame na kocky, pridáme do zmesi. Nakoniec primiešame sneh z vyšľahaných bielkov. Zapekacie misky vymastíme, vysypeme strúhankou, naplníme nákypovou zmesou. Pečieme v rozohriatej rúra elektrická 180, teplovzdušná 160 st. C, plynová stupeň 3, čas pečenia 15 - 18 min. Nákyp vyklopíme na tanier, pridáme 2 kotlety, podlejeme šťavou z výpeku. Podávame s ľubovoľnou zeleninovou zmesou.