Suroviny: 1 kurča (asi 1,2 kg), 600 g červenej papriky, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká plechovka rajčiakov, 100 g čiernych olív, 1/8 l suchého červeného vína, 3 stonky čerstvého tymiánu a 3 majoránu, 1 bobkový list, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Postup: Kurča opláchneme studenou vodou, osušíme, narežeme na kúsky. Papriku rozpolime, stopku a jadrovník vyrežeme a jednotlivé polovičky umyjeme. Papriku pokrájame na menšie kúsky (asi veľkosti sústa). Cibuľu, cesnak ošúpeme a posekáme na kocky, rajčiaky precedíme a pokrájame na kocky. Olivy necháme odkvapkať a vykôstkujeme. Vo veľkej ťažkej panvivci rozpálime olej a kúsky kuracieho mäsa prudko opečieme zo všetkých strán. Potom ho vyberieme. Do oleja nasypeme cibuľu, cesnak a papriku a za stáleho miešania spolu opečieme dozlatista. Napokon vmiešame rajčiaky a olivy. Prilejeme víno a 1/8 l vody, pridáme bylinky, trochu soli a čierneho korenia. Panvicu prikryjeme a pri miernej teplote dusíme asi 45 minút. Udusené kurča ešte raz osolíme a okoreníme. Bylinky a bobkový list vyhodíme.