Suroviny: Kuracie stehná (4 - 8 ks), 3 mrkvy, 1 zelená paprika, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 1 mäsitý rajčiak alebo konzervované rajčiaky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 3 PL oleja, 1/2 PL sladkej mletej papriky, 4 stonky majoránu, 3/8 l slepačieho vývaru, 200 g šampiňónov, 100 g smotany, 1 PL citrónovej šťavy

Postup: Mrkvu oškrabeme a pokrájame na kocky. Papriku rozpolime, očistíme, umyjeme a pokrájame na rezančeky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky. Rajčiaky umyjeme, vyrežeme stopkové lôžko a pokrájame na kúsky. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, posolíme a pokoreníme. Vo vysokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej. Kurčacie stehná opečieme do svetlohneda. Pridáme cesnak a cibuľu a podusíme 6 - 8 minút. Mäso poprášime červenou mletou paprikou a párkrát ho obrátime. Potom pridáme pripravenú zeleninu a majorán, zalejeme vývarom a necháme dusiť asi 15 minút. Medzitým očistíme a na plátky pokrájame huby. Zalejeme smotanou. Dosolíme, dokoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.