Suroviny ( pre 4 osoby): 4 kuracie prsia, 4 plátky prerastenej slaniny, 200 ml kuracieho vývaru, 1/2 červenej papriky, 1/2 zelenej papriky, 50 g tvrdého syra, olej na vyprážanie, 1 pohár smotany na varenie, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Papriky umyjeme, nakrájame na malé kocky, opečieme na horúcom oleji, pridáme prelisovaný cesnak a štipku soli. Každý rezeň osolíme, okoreníme a po stranách narežeme tak, aby vznikla kapsa. Na plátok slaniny dáme vrchovatú PL paprikovej zmesi, pridáme hranolček tvrdého syra, slaninu opatrne zavinieme, vložíme do kapsy, zafixujeme špáradlom alebo niťou a opatrne opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme vývar, dusíme 15 m. Potom mäso vyberieme. Do vývaru pridáme smotanu a zmes dochutíme soľou a korením. Mäso polejeme omáčkou a podávame s ryžou alebo cestovinami.