Suroviny (50 kusov): 200 g hladkej múky, 200 g hrubej múky, 250 g práškového cukru, 250 g masla, 1 vajce, 150 g vlašských orechov, mletá škorica, klinčeky, kakao, tuk na vymastenie formičiek, práškový cukor na obalenie

Postup: na pracovnej doske zmiešame hladkú a hrubú múku, cukor, maslo, vajce a pomleté orechy. Podľa chuti pridáme trochu mletej škorice, roztlčených klinčekov a kakaa. Cesto dobre vypracujeme a vytvarujeme z neho tenší valec, ktorý pokrájame na kúsky. Formičky vymastíme tukom, vysypeme múkou a naplníme cestom (pod okrej natenko). Potom ich uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry piecť. Elektrická rúra 170 °C, teplovzdušná rúra 170 °C, plynová stupeň 2 - 3. Čas pečenia 20 minút.

Po upečení ešte teplé koláčiky vyklopíme z formičiek, necháme ich vychladnúť a nakoniec ich obalíme v práškovom cukre.