Suroviny (pre celú rodinu): 300 g lístkového cesta, 1 čerešňový kompót bez kôstok, 2 PL Maizeny, 2 PL práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 stužovače šľahačky, 3 PL práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru
Poleva: 150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL kompótovej šťavy alebo ovocného sirupu
Postup: Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru (2030 cm). Preložíme na plech opláchnutý studenou vodou. V predhriatej rúre opečieme do zlato žlta: Elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, čas pečenia 10 - 12 minút.
Plnka: Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml kompótovej šťavy rozmiešame 2 PL Maizeny a 2 PL práškového cukru, vlejeme do horúcej šťavy a za stáleho miešania necháme zovrieť. Niekoľko pekných kompótových čerešní odložíme na ozdobu, ostatné vmiešame do uvarenej hmoty a necháme vychladnúť. Vychladnutú čerešňovú plnku natrieme na jeden pás cesta. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým a vanilínovým cestom dotuha. Nahrubo natrieme na čerešňovú plnku a necháme v chlade stuhnúť.
Poleva: Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 PL kompótovej šťavy dohladka. Polevou potrieme druhý plát cesta a nakrájame na štvorce.
Na stuhnutú šľahačku poukladáme štvorce cesta, rezy nakrájame a ozdobíme zvyšnou šľahačkou a čerešňou.