Suroviny (12 kusov): 300 g lístkového cesta, 50 g chudej uvarenej šunky, 50 g chudej surovej šunky, 1 malá sladko kyslá uhorka, 2 PL šľahačkovej smotany
Postup: Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto na okrúhlu placku, pokrájame ju ako tortu na 12 dlhších trojuholníkov. Hroty trojuholníkov pozdĺžne nakrojíme a trochu odtiahneme od seba. Na plnku nakrájame šunky aj uhorky na drobné kúsky a premiešame. Na širšiu stranu trojuholníkov poukladáme trochu plnky a zvinieme do tvaru rožtekov. Prehneme ich, odložíme na 20 m na chladné miesto. Nakoniec rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potom zmiešame smotanu s 2 PL vody a zmesou potrieme rožky. Pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 15 m.