Suroviny (2 plechy): 500 g hladkej múky, 200 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 40 g masla, 100 g tekutého medu, 50 g vlašských orechov, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 ČL perníkového korenie
Postup: Na doske zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, cukor, vajcia, med, orechy, maslo, korenie. Vypracujeme vláčne cesto, zabalíme do fólie, necháme 2 h. odpočívať. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň medovníky, pečieme v rúre vyhriatej na 160 st. C 15 - 20 min. až dostanú medovníky zlatohnedú farbu.
Vychladnuté medovníky zdobíme podľa vlastnej fantázie čokoládou, farebnou ryžou, skladujeme v nádobe s kúskom jablka, necháme zmäknúť.